Gulsah Aydin Beauty & Permanent Make Up GGD Gecertificeerd

Gepubliceerd op 6 augustus 2016 10:56

Tatoeëren, piercen, het aanbrengen van permanente make-up en alle andere vormen van lichaamsversiering waarbij de huid beschadigd raakt, moet hygiënisch gebeuren. Onhygiënisch werken kan leiden tot onder andere infecties met hepatitis B, C en Hiv.

Het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen stelt twee eisen aan de ondernemer:

 1. De ondernemer moet hygiënisch werken 

Hygiënerichtlijnen voor permanente make-up

2. De ondernemer moet in het bezit zijn van een vergunning

Op aanvraag van de ondernemer brengt de GGD van Veiligheids-en Gezondheidsregio Gelderland-Midden een bezoek aan de ondernemer en kijkt of de ondernemer voldoet aan de hygiënevoorschriften. Als de GGD constateert dat de ondernemer werkt volgens de hygiënerichtlijnen, ontvangt hij of zij een vergunning. Indien de ondernemer niet volgens de eisen werkt ontvangt hij of zij een verbeterlijst. Als alle punten zijn aangepast ontvangt de ondernemer de vergunning, die drie jaar geldig is.

 

Om er achter te komen of een ondernemer een vergunning heeft voor piercen, tatoeëren of aanbrengen van permanente make-up, kunnen consumenten op de website van www.veiligtatoeerenenpiercen.nl. Deze websites vallen onder de verantwoording van het RIVM. Zo kunnen consumenten bewust kiezen voor een studio met vergunning.

bron: www.vggm.nl

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.