Littekens

Litteken & pigment camouflage met PMU

Littekens van ongelukken, operaties, brandwonden of zelfs depigmentatie van de huid zoals vitiligo hebben altijd een andere huidstructuur. Ik kan in deze gevallen de opvallende plaatsen camoufleren door een pigmentatiebehandeling uit te voeren in de juiste huidskleur. Dit zijn moeilijke procedures die veel geduld vergen. Niet alle littekens zijn met behulp van een behandeling te corrigeren maar cliënten die wel geholpen kunnen worden d.m.v. pigmentatie zijn vaak zeer verheugd en krijgen meer zelfvertrouwen.

Littekens verwijderen

Vaak wordt littekenweefsel gekenmerkt door de specifieke witte kleur. In dit littekenweefsel ontbreekt meestal de capillaire bloedcirculatie. Door de speciale techniek en met behulp van serums waarbij littekenweefsel opnieuw wordt geactiveerd. Hierdoor zal het litteken opnieuw herstellen, waardoor de littekens zachter en haast onzichtbaar worden.

Camouflage

Met duur woord in de medische wereld wordt camouflage PMU dermatografie genoemd. Het ontstaan van littekens en of pigment kan allerlei oorzaken hebben. Er zijn dan ook allerlei vormen en structuren van littekenweefsel en of pigment. Bij bepaalde littekens kan ik zodanig pigmenteren met de techniek van permanente make-up dat litekkens en of pigment bijna onzichtbaar wordt, bij anderen, moet ik ze tevreden stellen met het " minder" zichtbaar maken of camoufleren van het litteken.